19 вересня 2020 р.

Метео-умови

Як до нас доїхати

GMM





"Онлайн-платформа з інформацією про застосування ліків при COVID-19"



"Коронавірус в Україні"










"Право на вільний вибір лікаря"







"Програма "Доступні ліки"



"Карта аптек"



"Як атономізувати лікарню"



"Робота скринінгових центрів"



"Проект Twinning"


Отруєння грибами: як запобігти

24.09.2018

Гриби належать до «важкої» їжі, оскільки, крім корисних білків, жирів, вуглеводів, деяких вітамінів (В1, РР) та мінеральних речовини (фосфор), до їхнього складу входить клітковина та хітин, який майже не перетравлюється в шлунково-кишковому тракті.

Вживання грибів не рекомендоване вагітним, жінкам, які годують грудьми, людям похилого віку та дітям до 12 років.

Правила збирання та приготування грибів

Симптоми отруєння грибами

Ознаки отруєння грибами можуть проявитися як через 30 хвилин після споживання, так і протягом декількох днів. Основні ознаки отруєння грибами:

За наявності будь-якого з наведених симптомів, негайно викликайте лікаря!

Перша допомога при отруєнні грибами

Категорично забороняється вживати алкогольні напої, будь-яку їжу чи молочні та кисломолочні продукти – це може прискорити всмоктування токсинів в організм.

В жодному разі не займайтесь самолікуванням!

Залишки грибів або грибних страв треба обов’язково зберегти, тому що їх лабораторне дослідження допоможе встановити причину отруєння та призначити правильне лікування.

 

Прес-служба

Департаменту охорони

здоров'я ЛОДА

тел. 276-23-60

locz@mail.lviv.ua